Kunststof Kozijnen
Offerte voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen

Steeds meer huiseigenaren kiezen voor kunststof kozijnen. Dit komt omdat deze gemakkelijk te onderhouden zijn, een nette uitstraling hebben en duurzaam zijn. De kunststof materialen zoals PVC zijn uitermate sterk en bijzonder slijt vast. U hebt er eigenlijk geen omkijken naar en het grootste voordeel is dat het goedkoper is dan alternatieve materialen zoals hout, aluminium of staal. Er zitten dus veel voordelen aan de kunststof kozijnen, maar er zitten echter ook enkele nadelen aan. Wij presenteren u een compleet plaatje zodat u zelf op eenvoudige wijze kunt nagaan of een kunststof kozijn in uw geval een goede optie is.

Uw woning beter beveiligen

Voorheen werd de inbraakwerende functie van een kunststof kozijn als negatief bestempeld. De schade die aangebracht werd bij de constructie was vele malen duurder om te repareren als een houten constructie. Tegenwoordig zijn raamkozijnen beveiligd tegen inbraken en bieden deze juist een uitstekende inbraakwerende functie. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over uw veiligheid.

Verschil tussen kunststof en hout

Veel huiseigenaren hebben een verouderd beeld als het gaat om kunststof. Door de jaren heen is het materiaal erg verbeterd. De kozijnen lijken tegenwoordig sprekend op houten raamkozijnen doordat de zelfs de houtnerven nabootsen. Hierdoor zijn ze niet meer van elkaar te onderscheiden. Een groot voordeel is dus het onderhoudsarme aspect van kunststof. Overweegt u te investeren in een onderhoudsarme oplossing? De prijzen die wij aanbieden zijn scherp. Indien u uw wensen kenbaar maakt via het formulier dan overtuigen wij u met een goed voorstel!

Uniek samenwerkingsverband

Sinds april 2015 werken wij samen met de kozijnenleveranciers van Kunststof Kozijn Expert op het gebied van kunststof. Door kennis te delen en gebruik te maken van elkaars netwerk zijn wij in staat om u tegen nog gunstigere voorwaarden onze diensten aan te bieden. Daar profiteert u van.

Vraag nu een offerte aan via het contactformulier!

Krijg gratis en vrijblijvend offertes van vele ondernemers uit uw buurt. Dan kunt u kiezen welke ondernemer voor u het voordeligst is, wel zo handig!

Contactformulier

Voordelen

Er wordt vaak beweerd dat een kozijn van kunststof onderhoudsvrij is, dit is echter niet helemaal waar. De benaming onderhoudsarm is van toepassing en dat is wel degelijk wat anders dan onderhoudsvrij. Door ze af en toe schoon te houden en te behandelen met een weekmaker gaan ze veel langer mee. De moderne kozijnen hebben steeds minder onderhoud nodig. Met speciale schoonmaakmiddelen gaan de kozijnen lang mee. De schoonmaakmiddelen zonder schuurmiddelen en bleek volstaan ook. Het onderhoud is dus minimaal. Dit is niet het enige voordeel van kunststof. Onderstaand een overzicht.

 • Geluidsisolerende waarde.
 • Kunststof kozijnen in combinatie met HR ++ glas zorgen voor een goede isolatiewaarde.
 • Inbraak preventief en brandvertragend.
 • Lange levensduur van gemiddeld 50 jaar.
 • Recyclebaar materiaal waardoor het opnieuw gebruikt kan worden en dus niet schadelijk is voor het milieu.
 • Moderne modellen zijn voorzien van HR ++ glas en verhogen uw isolatie waarde waardoor u gaat besparen op uw energie rekening.
 • De kunststoffen kozijnen hoeven niet geschilderd te worden, dit scheelt enorm veel in de kosten. Houten varianten moeten minimaal eens in de 5 jaar geschilderd worden. Bent u zelf niet in staat om dit te doen, dan moet u hier een bedrijf voor inschakelen die niet goedkoop zijn. Mocht u uw kozijnen niet om de 5 jaar schilderen, dan gaat het hout rotten en is er kans op lekkage. Met kunststof hebt u dit probleem niet.

Nadelen

Voordelen kunststof kozijnen

Naast de lange lijst van voordelen zitten er ook enkele nadelen verbonden aan het materiaal. De nadelen staan hier voor u op een rijtje:

 • Enkele mensen vindt de uitstraling te kil en onnatuurlijk.
 • De kunststof kozijnen zijn niet zo gemakkelijk te schilderen als de houten varianten. U zit praktisch vast aan de kleur die u hebt gekozen. Gelukkig komen er steeds nieuwe methodes uit om uw kozijnen toch te voorzien van een andere kleur.
 • In de kozijnen mag u nooit gaten boren. Doet u dit toch, dan vernield u de stijfheid van het kozijn. Er zijn oplossingen gevonden om toch eventueel uw gordijnen aan het kozijn te bevestigen, zonder dat u hoeft te boren. Er worden speciale ophangsystemen geleverd om gordijnen aan het kozijn te bevestigen.
 • De aanschafprijs ligt over het algemeen hoger dan bij hout het geval is.

Isolatiewaarde

De isolatiewaarde wordt aangegeven met een U-waarde, hoe lager de U-waarde, hoe beter het kozijn isoleert. De U-waarde geeft aan wat het warmte verlies per vierkante meter is. Kunststof heeft een zeer lage U-waarde tussen de 1 en 2 en isoleert zeer goed. Dit wil niet zeggen dat uw ramen ook een goede U-waarde hebben. Dit hangt af van de beglazing die u kiest.

Glas

Het is belangrijk om naast de isolerende kozijnen ook isolerend glas in de kozijnen te laten plaatsen. Dit verhoogt de isolatie waarde en u zult meer gaan besparen op uw energierekening. De U-waarden van glas liggen tussen de 2 en 0,4 in, afhankelijk van het soort glas. De verschillende soorten glas met hun U-waarden zijn voor u op een rijtje gezet.

 • HR glas heeft een U-waarde tussen de 2 en 1,7
 • HR + glas kent een U-waarde tussen de 1,6 en de 1,3
 • HR ++ glas bezit een U-waarde van 1,2
 • HR ++ glas met Argon gas behaalt een waarde van 0,9
 • HR +++ glas is het nieuwste glas op de markt en is voorzien van drie lagen glas en komt met een U-waarde van 0,7
 • Het HR +++ glas komt ook met Argon gas en een speciale coating om de warmte binnen te houden spant de kroon en behaalt een U-waarde van 0,4

Het is belangrijk om het juiste glas te combineren met het kunststof kozijn dat u uitzoekt. Het is een investering die zich terugverdient doordat het de warmte binnen houdt en u niet onnodig hoeft te stoken om het binnen warm te houden. Bekijk de voordelen ten opzichte van de andere varianten en kom er achter dat de kunststof variant de beste keuze is voor uw woning. Wij overtuigen u graag met een scherpe offerte.

Prijzen

De prijzen van de kozijnen zijn afhankelijk van het soort glas dat u erin wilt hebben. De prijzen voor HR ++ glazen liggen iets hoger, het glas zal zich uiteindelijk wel weer terug verdienen. Het glas werkt zeer isolerend en u zult gaan besparen op uw energierekening. De ramen werken beter dan de reguliere dubbele glazen. Om u een indicatie te geven wat de prijzen zijn voor een kunststof raamkozijn hebben wij hier een klein overzicht voor u. De prijzen zijn exclusief montage kosten.

Kunststof raamkozijnen
Lengte breedte Prijs
60 CM 60 CM € 108,-
120 CM 80 CM € 153,-
180 CM 120 CM € 267,-
240 CM 240 CM € 701,-

Dit zijn de standaard maten die verkocht worden, u kunt de kozijnen natuurlijk ook op maat bestellen. Maatwerk is over het algemeen duurder dan het standaardwerk. Indien u benieuwd bent naar de prijzen, vraag dan eens vrijblijvend een offerte aan. U krijgt spoedig een gedetailleerd overzicht toegestuurd.

kunststof kozijnen prijzen