Houten Kozijnen

Houten kozijnen

Door de jaren heen hebben de mensen steeds vaker voor kunststof kozijnen gekozen in plaats van houten kozijnen. Er zitten wel veel voordelen aan kunststof kozijnen maar ook de houten kozijnen hebben nog hun eigen voordelen ten opzichte van de andere soorten kozijnen. Vandaag de dag is de techniek verbeterd waardoor de keuze voor hout steeds aantrekkelijker wordt. De houten kozijnen zijn erg verbeterd en hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt.

Reparatie

Een groot nadeel van de kunststof kozijnen is dat ze moeilijk te repareren zijn. Bij de aanschaf van de kozijnen wordt hier vaak niet over na gedacht. De schade die door een storm of een inbraak zijn opgelopen, zijn daarom duurder dan bij houten kozijnen. Bij schade aan een kunststof kozijn moet vaak het hele kozijn vervangen worden. Houten kozijnen kunnen gemakkelijk gerepareerd worden en hoeven daarom niet vervangen te worden. De reparatie van hout is eenvoudig en een stuk voordeliger.

Levensduur van houten kozijnen

Vaak wordt er gedacht dat kunststof kozijnen langer mee gaan dan houten kozijnen. Met het juiste onderhoud aan uw houten kozijnen gaan ze al snel vijftig jaar lang mee. Met de kunststof kozijnen is het een ander verhaal en moet u al snel denken aan een vijfentwintig jaar. Een ander groot voordeel is dat u de houten kozijnen gemakkelijk na vijfentwintig jaar kunt hergebruiken. Tot wel bijna zestig procent van het materiaal is her te gebruiken bij het plaatsen van nieuwe houten kozijnen. Bent u benieuwd wat de vernieuwde kozijnen gaan kosten? Vraagt u dan direct en vrijblijvend een offerte aan via onze website.

De juiste verf maakt het onderhouden gemakkelijker

Wat ook één van de nadelen is die regelmatig opgenoemd wordt, is het onderhouden van de houten kozijnen. Ieder jaar moeten de kozijnen geverfd worden. Met de juiste verf is dit niet nodig! Als u kiest voor kwaliteitsverf dan hoeft u de kozijnen voor de komende tien jaar niet te verven. Daarna moet u ze wel weer een likje verf geven. Wilt u meer informatie krijgen over het onderhouden van uw kozijnen? Vraagt u dan vrijblijvend een offerte aan voor meer persoonlijk advies. Verzekerd zijn van een goed resultaat? Schakel een schilder in voor het schilderwerk van je kozijnen.

Contactformulier


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.