Houten Kozijnen vervangen

Houten kozijnen vervangen

Zijn uw kozijnen aan vervanging toe of wilt u uw woning een nieuwe uitstraling geven? Houten kozijnen bieden velen voordelen. Deze geven uw woning een karakteristieke en natuurlijke uitstraling. In sommige gevallen zijn houten kozijnen zelfs verplicht, in bijvoorbeeld monumentale gebouwen. Niet alleen voor monumentale gebouwen is het mooi, ook voor uw woning. Veel mensen kiezen voor houten kozijnen, ongeveer 35% van de mensen. Dit komt onder andere door de scherpe prijzen van hout.

Hout soorten

U heeft keuze uit verschillende soorten hout. Er wordt onderscheid gemaakt tussen hard- en zachthout. Onder het hardhout vallen een aantal houtsoorten waaronder meranti, afzelia en merbau. Deze houtsoorten hebben een gemiddelde levensduur van 40 tot 75 jaar. Onder zachthout vallen ander houtsoorten hout zoals vuren en grenen. Deze zijn goedkoper dan de hardhout soorten omdat deze een minder lange levensduur hebben. Deze gaan namelijk gemiddeld zo’n 25 jaar lang mee.

Voordelen

Hout heeft veel voordelen ten opzichte van andere materialen. Zo gaan de houten kozijnen erg lang mee als u ze goed onderhoudt. Wilt u het kozijn een andere kleur geven, dan is dit geen enkel probleem. U kunt het kozijn zonder moeite opschuren en in de gewenste kleur zetten. Heeft u een beschadiging opgelopen aan uw houten kozijn? Dan is ook dit geen enkel probleem om het te laten repareren. Dat is een groot voordeel vergeleken met andere materiaalsoorten zoals kunststof en aluminium. Hout is zeer bewerkbaar en kan snel gerepareerd worden.

Kosten

Er zit een verschil in prijs tussen hard- en zachthout. Hardhout is een stukje duurder dan zachthout. Voor het plaatsen van een zachthouten kozijn van 60 x 60 centimeter betaalt u €90,-. Voor het zelfde kozijn maar dan van hardhout betaalt u €100,-. Wilt u de exacte kosten weten voor de vervanging van uw kozijnen? Vraagt u dan geheel vrijblijvend een offerte aan.

Contactformulier


Uw gegevens zijn veilig bij ons. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.