Kozijnen onderhouden en schilderen

Kozijnen schilderen

Bij het onderhouden van uw houten kozijnen hoort ook het schilderwerk. Het schilderen van de houten kozijnen is erg belangrijk voor de levensduur. Voordat u begint met het verven is de verfkeuze zeer belangrijk. Hoe hoger de kwaliteit van de verf, hoe minder vaak u de raamkozijnen hoeft over te verven.

Goed schuurwerk

Het is zeer belangrijk dat u de kozijnen eerst gaat schuren voordat u begint met schilderen. Door te schuren vormt u een stabiele basis voor de nieuwe verflaag. Maar voor het schuren moet u de kozijnen eerst goed schoonmaken. Dit kunt u doen met lauw water met een klein scheutje ammonia. Hiermee haalt u het vuil en vet van het kozijn waardoor het schuren eenvoudiger wordt. Komt u tijdens het schuren beschadigingen tegen dan kunt u deze repareren met plamuur. Schuurt u na het aanbrengen het plamuur weer glad. Zodra het schuurwerk gedaan is kunt u beginnen met het schilderwerk.

De verflaag aanbrengen

Voor het verven van een kozijn kunt u het beste een ronde kwast gebruiken. Als eerste begint u met het aanbrengen van een onderlaag met grondverf. Zo voorkomt u dan ongeregeldheden door de nieuwe verflaag te zien zijn. Na het aanbrengen van de grondlaag schuurt u het schilderwerk iets terug. Daarna brengt u de gewenste kleur aan op het kozijn. Wilt u het schilderen liever door een specialist laten doen? Vraagt u dan een vrijblijvende offerte aan. Wij informeren u kosteloos over de mogelijkheden.

Goed schilderwerk blijft jaren zitten

Het schilderen van de kozijnen wordt vaak als een klus gezien dat ieder jaar terug komt. Brengt u de verf op de juiste manier aan en gebruikt u kwaliteitsverf dan blijft het schilderwerk jaren lang zitten. De tijd die u hier anders had ingestoken kunt u nu aan andere dingen besteden. Geeft u daarom het schilderwerk uit handen en vraag vrijblijvend een offerte aan op de site, zo bent u verzekerd van kwaliteit.

Contactformulier

Werkzaamheden (*)

Waarvoor wilt u offertes aanvragen?

Materiaalsoort kozijnen (*)


Materiaalsoort schuifpui (*)
Betreft het buiten- of binnendeuren? (*)


Materiaalsoort deuren (*)

Bent u eigenaar van de woning? (*)

Gewenst uitvoermoment (*)
Uw gegevens zijn veilig bij ons. Uw aanvraag is geheel kosteloos en vrijblijvend.